Så här skapar du en positiv självbild

Dagligen lägger vi fokus och energi på negativa aspekter om oss själva, som har skapat en negativ självbild. Så frågan är varför vi tror på dessa lögner om oss själva? Att vi är otillräckliga, odugliga och otrygga, vilket absolut inte stämmer. Starta resan till en positiv självbild NU!

Varför är det viktigt att ha en bra självbild?

För att skapa en positiv självbild är det betydelsefullt att ha en förståelse om hur vi människor funkar och vad som händer när negativa, kritiska tankarna om dig själv blir vanligare än de snälla tankarna. 
Dina tankar skapar nämligen alla dina resultat av livet. Negativa tankar skapar en låg energi och drar till sig liknande situationer. "Du kanske har hört att lika dras till lika!?".


De flesta har förstått att det vi tränar på blir vi bra på. Men få har förstått att det funkar lika bra inom alla områden av livet. Tränar vi varje dag på att tänka positivt om oss själva - skapar vi nya vanor - nya beteenden med nya resultat.
Det är alltså lika enkelt att säga: Jag älskar mig själv. Jag är värdefull och Jag tror på mig själv, som att säga: Jag är dålig, ful och otillräcklig. Bra tankar skapar bra känslor- så gör ett aktivt val och välj glädjande tankar till dig själv. Glädje är nämligen vår starkaste kompass!

När jag skapade en kärleksfull relation till mig själv mådde jag inte bara bättre på insidan, utan alla delar av livet förbättrades. Jag tjänade mer pengar, fick bättre hälsa, skapade härligare relationer och vågade följa mina innersta drömmar.

Hur kan en positiv självbild skapa dessa resultat?

När vi programmerar om oss själva med kärleksfulla tankar så förändras vårt perspektiv på oss och omvärlden. Verktyget är magiskt och hjälper dig att vara sann och ärlig mot sig själv. Livet kan fullkomligt bli magiskt på alla plan!
Ta kontroll över dina tankar och skapa en kärleksfull relation till dig själv. Självbild handlar alltid om hur du ser på dig själv!
Så vilka resultat kan jag förvänta mig av en positiv självbild?

  • Du vågar sätta gränser
  • Står upp för dig själva
  • Du blir lugn och mer närvarande i nuet
  • Du dömer inte längre andra eftersom du har slutat att kritiserat dig själv
  • Har lättare för att fatta beslut
  • Får mer energi
  • Tänker mer positivt

Finns det hopp om att ändra min självbild? 

Självklart! När du väljer att ändrar din inre tro om dig själv skapas en bättre version av dig själv, den version som du egentligen kom till världen med. Det har aldrig handlat om att förändra dig, utan att bli mer DU.

Självbilden är i korta drag din syn på dig själv och den påverkar hur du talar, vad du säger och hur du lyssnar. Den handlar också om hur du tror att du uppfattas av andra.

Kontakta mig 

Känner du dig manad att ta nästa steg mot ditt högsta jag, bryta dig loss från begränsningar som håller dig tillbaka i livet? Då är du varmt välkommen att kontakta mig via kontaktformuläret här på sidan, det viktigast är att vi matchar. När man jobbar med sig själv kommer man i kontakt med sidor av sig själv som man inte ens visste existerade. Ge kärlek till dig själv! Det är du värd. Glöm inte att du är din egen största kritiker.

//Love Micaela